fbpx
Četvrtak , 30 Novembra 2023

Antin život s Down sindromom uz puno ljubavi i prihvatanja

Antu Oroza vole svi od škole do Košarkaškog kluba Star u kojem trenira, on im uzvraća posebnom ljubavlju i pažnjom.

Višak jednog hromosoma ili njegova dijela u tijelu koje karakterizira osobe s Down sindromom čiji dan obilježavamo danas, mnoge će od nas nagnati na razmišljanje kako žive osobe koje imaju ovaj sindrom i šta možemo učiniti za njih. Ne samo danas naravno.

Priča o 19-godišnjem Anti Orozu iz Fojnice nudi odgovore na sva naša pitanja, a sadržani su u samo dvije riječi, ljubav i prihvaćanje. Upravo one prate Antu u svim sferama njegova života, od kuće do škole, pa onda do Košarkaškog kluba STAR u kojem trenira do pizzerije Crispy u kojoj je radio kao konobar, koliko su mu to slškolske obaveze dopuštale.

– Anto je divno dijete, dobar je i poslušan i svi ga obožavamo, ne samo ja i majka Sanja, omiljen je u cijeloj Fojnici od slškole do košarkaskog kluba”, kaže nam Antin otac Željko Oroz.

Da je to ustinu tako uvjerili smo se tokom nedavnog posjeta KK Star kada nam je Samir Kučuk otkrio da je Anto omiljen u Klubu i da se na njega računa i u budućnosti, ali i da su mu kolege iz Kluba podrška u svemu što radi. Bili su mu redovni gosti dok je radio u pizzeriji Crispy u Fojnici. Anto ima i svojeg omiljenog nastavnika u Srednjoj školi u Fojnici koju pohađa i školuje se za drvnog tehničara, a u pitanju je nastavnik Fikret Hamidić.

Ljubav i prihvaćanje na koie nailazi, Anto svima višestruko vraća.

artinfo.ba

 

Pročitajte i ovo

Divno iznenađenje za Sanelu i Selvera Bebu: Poklonjen im odlazak na Umru

Grupa mladih i vrijednih Fojničana, odlučili su večeras iznenaditi porodicu Beba. Naime, Sanela Beba dugo …