fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Tri dana se krio u šumi: Uhapšen Rambo iz Orahovice

Planskim poduzimanjem mjera i radnji te detaljnom pretragom terena, policijski službenici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Nemila danas su u 11.15 sati, u šumskom predjelu iznad mjesta Orahovica, uhapsili Emsada Valentića zvanog Rambo, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Napad na službenu osobu

Rambo se tereti da je prije četiri dana u Orahovici oštetio vrata na bratovoj kući, gađao policiju crijepom i raznim predmetima te im prijetio sjekirom, a potom skočio kroz prozor i pobjegao pripadnicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

– Dana 11.03.2023.godine, u 18.30 sati, u mjestu Orahovica, na području grada Zenica, od strane lica E.V. iz Zenice, izvršena su krivična djela “Oštećenje tuđe stvari”, “Sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti”, “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” i “Ugrožavanje sigurnosti”, na štetu V.S. i policijskih službenika Uprave Policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Prilikom dolaska policijskih službenika, u cilju da izbjegne lišenje slobode, osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti policijskih timova na lociranju i lišenju slobode istog- saopćeno je iz policije.

I ranije se krio od policije u šumi

Rambo se i ranije krio od policije u šumi, a desilo se to nakon što je prijetio komšinici i njenom sinu u Orahovici.

U toku dana će biti izvršena kriminalistička obrada osumnjičenog nakon čega će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u nadležnost i dalje postupanje.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …