fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
created by Polish

Novi uspjesi Fojničanke Senke Zahirović: Slovenski premijer Robert Golob oduševljen specijalitetima

Fojničanka Senka Zahirović je, već odavno, postala uspješan i poznat kulinarski bard koji dolazi iz Fojnice.

Dugogodišnje iskustvo u radu u renomiranom restoranu “Plavi podrum” u Opatiji širom joj je otvorio vrata brojnim kuhinjama elitnih hotela i restorana u Bosni i Hercegovini.

Restoran “Plavi podrum” u Opatiji

U proteklim godinama je obogatila kulinarsku ponudu hotela na Bjelašnici u zimskim mjesecima, a neka vrsta kulminacije njezinog rada i prepoznatljivosti uspjeha jeste i prilika da bude osobni kuhar predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, prilikom njegovog nedavnog boravka u Bosni i Hercegovini, a o čemu je naš portal pisao.

Od prošle godine, Senka je počela da radi novi menü za restoran LibertAs u Sarajevu, gdje se Senka nalazi na domaćem terenu jer ovo je restoran koji u svojoj ponudi ima specijalitete mora.

Restoran “LibertAs” u Sarajevu

U restoranu “LibertAs” Senka je danas ugostila premijera Republike Slovenije Roberta Goloba, predsjedavajuću Vijeća ministara Borjanu Krišto, ministre Elmedina Konakovića, Stašu Košarca i ostale članove delegacije.


Na meniju je bilo najviše ribe i povrća, a Senka nam je otkrila i šta premijer Robert Golob, veliki prijatelj BiH, preferira u ishrani.

“Premijer ne jede perad (povremeno jede govedinu), odgovara mu vegetarijanska hrana. Tolerira ribu u smislu fileta, ali preferira losos, sirovu ribu (sashimi), azijsku hranu, voli salate (kus-kus, leća…) i sve vrste povrća (kuhano i sirovo). Također, voli sve vrste juha bez mesa. Ujutro voli piti čaj od đumbira (svježe naribani đumbir, ne u vrećicama) s medom i limunom. Poslije podne voli popiti cappuccino” – kazala nam je Senka.

Na kraju, Senka nam je kazala da je premijer Robert Golob istakao zadovoljstvo restoranom, hranom i uslugom te da ovakvi komplimenti od državnika poput Roberta Goloba posebno laskaju.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …