fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Zastava BiH se zavijorila u centru Toronta: Kanada poštuje Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

historijskom, tradicijskom i prirodnom naslijeđu, jer će oni u budućnosti brinuti o državnim praznicima, o državi BiH, o njenim najboljim historijskim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima i iste čuvati, jačati i prenostiti širom svijeta.

U Kanadi našu BiH branimo znanjem od onih koji je napadaju. Učimo svoju djecu da grade znanje na znanju o svojoj domovini, jer nikad ne može biti tolika snaga u onim koji razbijaju državu BiH, kolika u onim koji vole BiH, navodi se u saopćenju Instituta za pručavanje genocida Kanada (IGK).

Ističu da je najbolji odgovor ambasadorima i generalnim konzulima BiH iz reda srpskog naroda koji su odbili poslušati instrukciju Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, činjenica da država Kanada poštuje Dan nezavisnosti BiH.

– Povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH, historijskog datuma koji svjedoči o višestoljetnom identitetu bosanskohercegovačke nezavisnosti upućujemo iskrene čestititke svim Bosancima i Hercegovcima, koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju domovinu, kako u BiH, tako i u dijaspori. Šaljemo poruku širom svijeta da građani BiH ne žele nikakva veća prava od onih koje uživaju građani u kanadskom, evropskom, američkom društvu, navodi se u saopćenju kojeg potpisuje direktor Instituta Emir Ramić.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Ervina Buljina otvorila frizerski salon: Vrhunska usluga za sve

Fojničanka Ervina Buljina donosi novu dimenziju frizerske usluge otvaranjem svog elegantnog salona za muškarce i …