fbpx
Petak , 29 Marta 2024

(VIDEO) 26-GODIŠNJI MLADIĆ IZ VITEZA TVRDI DA SU GA POLICIJSKI SLUŽBENICI PRETUKLI TE NAPISALI KAZNU OD 450 KM

Mladić iz Viteza Stipan Bilić obratio se portalu Crna-Hronika, gdje je doživo, kako tvrdi policijsku brutalnost nad njim. Nemili događaj desio se u kasnim satima 01:00h u kojoj je Stipan pored batina dobio i policijsku kaznu od 450KM.

Ovaj 26-godišnji sportaš trenutno živi i radi u Njemačkoj.

“Sinoć sam imao incident. Krenuo sam u pekaru Nova Bila i zaustavila me policija kod starog Fisa. Čim su upalili rotaciju ja sam stao. Zaustavili su me i tražili su mi dokumente kao što ide, saobraćajna vozača dozvola.

Pitali su me da li sam pio, ja sam odgovorio da sam pio. Nakon toga, rekli su mi da napustim vozilo. Čim sam izašao iz vozila počeli su me tući. Oko je plavo, glava me boli kao i rebro, leđa me bole, sluh mi je poremećen” – počinje svoju ispovijest Stipan Bilić za portal Crna-Hronika.

Moram ići kod doktora i onda ću ih sve tužiti.  Imam video nadzornih kamera koji su snimili maltretiranje mene i kada su me stavili u automobil, tu su me šamarali.

Došli smo u policijsku postaju gdje su nastavljali da me tuku. Nakon što su me izudarali, pritvorili su me da prenoćim. Istukli su me policajci koji piju po diskotekama, voze pjani i zadnji izlazi iz diskoteke a mene zaustavlja i tuče, kazni me. – izjavio je Stipan Bilić za portal Crna-Hronika.

Šta kaže prekršajni nalog?

“Imenovani je u saobraćaju upravljao sa putničkim motornim vozilom Golf gore navedenih registracijskih oznaka i isti je prilikom kontrole povrgnut alkotestiranju gdje je utvrđeno da li je isti upravljao pod dejstvom alkohola gdje je utvrđeno 1,53 promila te isti prilikom kretanja vozila nije držao desnu stranu.”

Kazna za ove prekršaje iznosi 450KM i 3 kaznena boda.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …