fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Slijedi nagli pad temperature i velika promjena vremena: Evo gdje će u BiH pasti novi snijeg

Jutros u našoj zemlji pretežno vedro. Po kotlinama istočne i zapadne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -4; Livno -3; Bugojno, Drvar -2; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Zenica 0; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Stolac 1; Bihać, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 2; Mostar 4; Trebinje, Zvornik 5; Gradačac 7; Neum 8; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 13 do 18 °C.

U Sarajevu sučano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 16 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj Bosni i Hercegovini. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti.

Objavljena je prognoza do subote:

U četvrtak, 23.02.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazna slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

 

U petak, 24.02.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

 

U subotu, 25.02.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju i u nizinama u Bosni će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. U Bosni prije podne jugo koje će u drugom dijelu dana promjenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …