fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Fojnička “Štamparija” sinonim tradicije i upješnosti nastavlja sa poslovnim uspjesima

Fojnička Štamparija je sinonim uspješnosti u poslovanju već 70 godina, a svijetli je primjer domaćinskog poslovanja i uspješne postratne tranzicije iz socijalističkog upravljanja u tržište liberalnog kapitalizma.

Za ovaj uspjeh je najviše zaslužan prijeratni upravitelj, a poslijeratni većinski vlasnik Šehzija Buljina zajedno sa svojim radnicima.

Kroz sve ove godine, fojnička Štamparija se na tržištu etablirala kao pouzdana, kvalitetna i cjenovno pristupačna firma čije su usluge koristili mnogi pisci, izdavačke kuće, ali i brojna pravna lica i ustanove.

Sredinom prošle godine, fojnička Štamparija je dobila nove vlasnike koji su nastavili sa ulaganjem u proizvodne kapacitete Štamparije te su uveli i određene novitete kako bi Štamparija i dalje mogla biti brand broj 1 na poslovnom tržištu u svojoj branši.

Novi direktor Štamparije Senad Šabanović i tehnički direktor Mirsad Mujčić zajedno sa stručnim timom su uspjeli otvoriti i nove niše tržišta pa je prošle godine fojnička Štamparija po prvi puta štampala i birački materijal za Opšte izbore 2022. godina.

U Štampariji danas radi 50 radnika sa tendencijom širenja poslovanja i zapošljavanja novih kadrova.

U asortimanu Štamparije koji se nudi potencijalnim kupcima se mogu naći školski udžbenici, časopisi, plakati svih veličina, baneri, matične knjige, registri, svjedodžbe, obrasci za sudove i tužilaštva, obrasci sa modulskom numeražom, obrasci sa zaštitom uz mogućnost uštampavanja teksta na svim vrstama koverata i svih ostalih, specifičnih, grafičkih usluga sa raznim uvezima i zaštitom, po želji kupca. Štampa, u jednoj i više boja, blokovi, u jednoj ili više boja, sa povezom i omotom, računovodstveni obrasci (nalozi uplata, isplata, kartice, virmani, mjenice, čekovne knjižice, otpremnice, izlazi, ulazi, trebovanja i mnogi drugi), poslovne i trgovačke knjige u mekom i tvrdom povezu. Prospekti, katalozi, afiše u jednoj ili više boja. Rokovnici, kalendari i ostala grafička galanterija. Štamparija Fojnica se, radi proširenja i bogatijeg asortimana, bavi i nabavkom i prodajom svih vrsta trgovačke robe (toneri,štampači, kompjuteri, školski i kancelarijski pribor i ostalo) putem vlastite veleprodaje i maloprodaje. Štamparija Fojnica, zahvaljujući modernizaciji opreme i obuci stručnog kadra, može da se nosi sa svim grafičkim izazovima, i da sa sigurnošću pristupi utakmici na probirljivom, grafičkom tržištu. Vrše usluge grafičkog dizajna, tehničkog uređenja pripreme, štampu, doradu!

“Naš cilj je kvalitet usluga i zadovoljstvo naših kupaca. Profesionalnost, ažurnost i odgovornost obilježili su naš dugogodišnji rad, a iskustvo naših grafičkih tehničara brzo i kvalitetno odgovaraju na sve Vaše zahtjeve” – kažu u Štampariji.

O proizvodima, uslugama i svim ostalim bitnim informacijama, možete se informisati na web stranici www.stamparija-fojnica.ba

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …