fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Inspekcija zapečatila džamiju u Rabranima kod Neuma

U selu Rabrani u Gornjem Hrasnu, u općini Neum, zapečaćena je džamija od strane Građevinske inspekcije, a kao razlog za to je navedeno bespravno postavljanje munare na ovaj vjerski objekat.

Od prije je poznato da ovaj molitveni prostor u Rabranima postoji, ali i da su na njemu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole, te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole, piše Neum online.

Iz Službe za graditeljstvo su za Neum online potvrdili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima. Oni su potvrdili da je molitveni prostor uknjižen, ali da je ovo što je napravljeno daleko od dozvoljenog, te da se radi o još jednom u nizu kršenja zakona.

Za dalje aktivnosti načelnik Neuma Dragan Jurković kaže kako očekuje da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da će se postupiti po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju.

 

Jurković je kratko rekao kako se i jutros, kao i nekolika puta do sada, službenim dopisom obratio i Muftiji mostarskom i predsjedniku Islamske zajednice u Stocu u nadi iznalaženja najboljeg rješenja za rješavanje novonastale situacije u okviru zakona.

Pročitajte i ovo

Isprobajte recept za burek Harisa Džinovića

Haris Džinović poznat je po tome da je veliki gurman i nije krio da je …