fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Za danas upaljen meteoalarm u BiH, a onda stiže promjena vremena: Temperature će ići do 13 stepeni

Za mnoge lijepa vijest

Jutros u našoj zemlji vedro.Temperature zraka u 07 sati (°C): Ivan Sedlo -11; Livno, Sarajevo-Bjelave -10; Bihać, Bjelašnica, Sanski Most, Zenica -9; Široki Brijeg, Tuzla -8; Gradačac -5; Mostar 2; Neum 4; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 959 hPa, za 16 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu zemlje do 10 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 1 °C.

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu od 7 do 12 stepena.

Utorak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stepeni.

Upaljen je i meteoalarm za nekoliko gradova: Livno, Sarajevo, Mostar, Bihać…

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni da se očekuju niske temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženom populacijom, na primjer, starije i veoma mlade osobe i beskućnici”, navodi se.

 

 

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …