fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Stiže promjena: Uskoro kraj ledenog talasa, dolazi zatopljenje

Padavine će uglavnom izostati i početkom sljedeće sedmice, tokom kojeg će stabilno sunčano vrijeme pratiti prosječna temperatura zraka za sredinu februara.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati će pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -10°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

STIŽE ZATOPLJENJE

Nakon subotnjeg jutra očekuje se toplije vrijeme.

– Slijedi nam toplija meteopriča pa će hladni val koji može utjecati na zdravlje tokom vikenda završiti, najavljuje hrvatski meteorologZoran Vakula.

Dodaje kako će uz nastavak pretežno sunčanog vremena, uglavnom čak i vedrog, već u petak će danju biti toplije nego u četvrtak, ali tek nakon jutarnjih većinom čak i “debljih minusa”, ponegdje na kopnu i sumaglice.

“Valja spomenuti kako će negativne noćne i jutarnje temperature biti i sljedećih dana, osim možda u nedjelju, kada će oblaci onemogućiti noćno ohlađivanje te donijeti mjestimične slabe oborine, rjeđe pahuljice, češće kapljice.

Padavine će uglavnom izostati i početkom sljedeće sedmice, tokom kojeg će stabilno sunčano vrijeme pratiti prosječna temperatura zraka za sredinu februara”, najavljuje Vakula.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

subotu će u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 2°C.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne postepen prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 11°C.

ponedjeljak će biti u Bosni mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 7 do 12°C.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …