fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Dirljivi susret oca sa bebom spašenom iz ruševina

Brojne spasilačke ekipe nastavljaju akcije potrage i spašavanja u turskim regijama pogođenim katastrofalnim zemljotresima. Kako javlja Anadolija, u gradu Kahramanmaras spasilački timovi su iz ruševina izvukli jednoipogodišnju bebu Masal.

Masal je ispod ruševina bila zarobljena punih 55 sati. Spasioci su čuli glas ispod ruševina, iskopali tunel i ogromnim naporima uspjeli izvući bebu na sigurno.

Sa bebom je u ruševinama bila zatrpana i njena majka, 23-godišnjakinja Yeliz Kiraccakali, koja je bebu održavala u životu dojenjem. Yeliz je još uvijek zarobljena pod ruševinama i u toku je akcija njenog spašavanja.

Bebin otac, Omer Kiraccakali, se na dan zemljotresa vlastitim naporima oslobodio iz ruševina u kojima su ostali njegova supruga i njihova beba.

Dva dana poslije, konačno se ponovo susreo sa malom Masal. Držao je svoju kćerkicu u naručju, grlio je i plakao, a plakali su i drugi koji su prisustvovali dirljivom prizoru. Ovaj vrlo emotivan susret zabilježile su kamere.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Najmanje 7.108 osoba je poginulo, a 40.910 je povrijeđeno nakon ovih snažnih zemljotresa , objavila je u srijedu turska Uprava za vanredne situacije (AFAD). Brojne spasilačke ekipe nastavljaju akcije potrage i spašavanja u regijama pogođenim razornim zemljotresima.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …