fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

MONSTRUOZNE PORUKE UZNEMIRILE JAVNOST, NADLEŽNI NE REAGIRAJU! ČETNIČKI POKRET: KLAO BI MUSLIMANSKU DJECU

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio videosnimak sa hutbe koja je održana na dan proslave Svetog Save, Amir ef. Mahić glavni imam u Kozarcu doživljava linč zbog izrečenog u hutbi u kojoj se dotakao ideologije svetosavlja.

Odmah su tužilaštvo i MUP RS-a uz snažnu medijsku podršku RTRS-a i drugih medija u ovom entitetu krenuli u akciju, te je efendija Mahić dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog javi u PU Prijedor 7. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje.

Policija iz RS-a u ovom je slučaju i bila više nego brza, a mediji već danima uz pomoć i samog predsjednika RS-a Milorada Dodika crtaju metu na čelo časnom kozaračkom imamu.

Ali zato ni mediji, niti nadležni organi ne reagiraju na profil otvoren na Facebooku “Četnički pokret Republika Srpska” na kojem neko objavljuje fotografije na kojima je stariji čovjek u četničkoj uniformi koji poziva na ubijanje i klanje, te poručuje kako je “ubijao i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”, te poziva “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”.

Fotografija i poruka da bi “klao muslimansku djecu” obrisana je sa ovog profila. Ostale i dalje su objavljene javno, a na nekima od njih se nalaze i djeca za koju piše da su navodno njegovi unuci i unuke, piše Faktor.

Društvene mreže su se usijale, a korisnici se pitaju kako to da na ovakve otvorene prijetnje Bošnjacima nema nikakve reakcije državnih organa vlasti i sigurnosno-policijskih agencija.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …