fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Anita Nurković je nova hafiza Časnog Kur’ana

Danas je u prostorijama Gazi Husrev-begovog mekteba u Sarajevu Anita Nurković, svršenica Medrese ,,Mehmed Fatih”, položila hifz pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH i zvanično stekla titulu hafize Kur'ana Časnog.

Svečanosti je prisustvovao reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima, članovi Komisije, direktor Medrese ,,Mehmed Fatih” Amer ef. Šukurica sa saradnicima, te porodica hafize Anite Nurković.
Hafıza Anita Nurković pohađala je hifz pred muhafizom mr. hfz. Salihom ef. Halilovićem, imamom Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu.

Hafiza Anita (Zino) Nurković rođena je 17.06.2001. godine u Rožajama. Svršenica je Odjeljenja Medrese ,,Mehmed Fatih” u Rožajama. Svoje obrazovanje nastavila je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.


Anita Nurković druga je hafıza Medrese ,,Mehmed Fatih” a ukupno peti hafiz koji je izuzetne rezultate pokazao i u Medresi ,,Mehmed Fatih”.

Kolektiv medrese i njeni učenici ovom prilikom čestitaju našoj hafizi, muhafizu i porodici na izuzetnom dostignuću te žele mnogo uspjeha u njenom daljem školovanju.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …