fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

Skandalozna izjava Milorada Dodika: Biseri Turković je svaka za šamara

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da odlazeća ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković “ako ne dovlači hurme iz Katara, onda “baca” budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao cijeli mandat.”

 

“Umjesto da se sa partijskim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu prijetnja ne samo BiH, već cijeloj Evropi, Turković pokušava da svoj otrov prospe po RS i Ruskoj Federaciji”, izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše optužbe Turković u vezi sa dodjelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne RS na obilježavanju dana RS.

 

 

Dodik je istakao “da pod himnom RS, koja joj smeta, nije stradao niko u svijetu, ali pod uzvikom “Allahu ekber”, koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je hiljade Evropljana i Amerikanaca.”

 

 

“Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike evropske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu sa Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra”, naglasio je Dodik.

 

Što se tiče izjave Turković da je dodjela ordena Putinu “šamar cijelom svijetu”, Dodik je u skandaloznom odgovoru podsjetio da kod Srba ima izreka, koja “kao da je nastala zbog nje”, a kaže: “Svaka joj je za šamara”.

Pročitajte i ovo

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne U srcu Bosne i Hercegovine, …