fbpx
Subota , 30 Septembra 2023

Efendić otkrio gdje je ‘puklo’ s Osmorkom: Neka brane državu u Parlamentu, a ne u ‘BH Telecomu’ i KCUS-u!

Puno bure izazvala je odluka predsjednika SBIH-a i NES-a, Semira Efendića i Nermina Ogreševića, da napuste sporazum o formiranju vlasti koji je ‘Osmorka’ napravila s SNSD-om i HDZ-om na državnom nivou.

Kazali su kako Osmorka pred SNSD i HDZ nije postavljala posebne uvjete iako su po broju glasova itekako bili u prilici to uraditi. Kap koja je prelila čašu, kako su kazali, je usvajanje neustavnog zakona o imovini u NSRS i nastavak Dodikove retorike oduzimanja nadležnosti državi BiH.

Ogrešević je kazao kako neće da ga Dodik zove muslimanom te da to nije rekao Dodiku u lice jer nije htio zakuhavati zbog Osmorke.

Sporazum je potpisan u velikoj brzini, dobili smo ga pred potpisivanje – dodao je.

Efendić je na pitanje da li će sada ići sa SDA odgovorio: Nikad ne reci nikad! Neka brane državu u Parlamentu, a ne u ‘BH Telecomu’ i KCUS-u! Ne želimo biti pomoćni točkovi nikome.

Dodao je da su pokušali uvjeriti kolege iz Osmorke da nastupe na drugi način, ali da oni nisu bili spremni za to.

Ogrešević je kazao da ako ne budu mogli realizovati ništa od onoga što žele, neće biti dio koalicije na federalnom nivou!

Nismo u Osmorci, nećemo biti u vlasti na državnom nivou! – kazao je Ogrešević za jednu sarajevsku televiziju.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju …