fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Građani BiH i danas mogu uživati u sunčanom vremenu, temperature do 18 stepeni

Iako visoke temperature nisu karakteristične za zimski period, građani Bosne i Hercegovine će i danas moći uživati u 18 stepeni Celzija i sunčanom danu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH), u BiH će danas biti pretežno sunčano vrijeme, dok su u jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove mogući magla ili niski oblaci. Vjetar će biti slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura će se kretati od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada moguća magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna temperatura oko 12 Celzija.

U utorak će također biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne magla. Poslijepodne će u većem dijelu Bosne doći do porasta oblačnosti. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno jutro, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

Za četvrtak je meteorolozi najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura će se kretati od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …