fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024
created by Polish

Humanitarci sa Buka uručili vrijedne donacije nani Šefiki i malom Omeru

Humanitarci sa Buka prilikom posjete jetima Omera u mjestu Smajlovići nisu mogli, a da se ne svrate i nani Šefkiji koja živi sama bez ikakvih primanja.

Nana Šefkija ima 75 godina, rodom iz Žepe, ali u ratu se doselila u mjesto Smajlovići kod Fojnice.

Prije 11 godina muž je preselio i ostala je sama. Godinama se selila po tuđim kućama, ali zahvaljujući dobrim ljudima prije 4 godine napravljena joj je kuća.

Jedan dobri hadžija poklonio je nani komad zemlje, a humani ljudi, većinom majstori i donatori bili su naši Visočani iz mjesta Goduša. Nana je sama, bez primanja i nije joj potrebno mnogo za sreću. Ponekad je dovoljno tek neko da joj otvori vrata i progovori sa njom par riječi. Klanja, posti, uzda se u pomoć Gospodara Svjetova i zadovoljna je Njegovom odredbom. Zahvaljujući ljudima koji svakodnevno pomažu rad naših humanitaraca, ova nana je danas ponovo obradovana sa novčanom pomoći u iznosu od 200 KM.

Također, posjetili su Muameru Ramić koja živi sa sinom Omerom koji je VII razred. On je odličan učenik i veoma pažljiv dječak. Prije 6 mjeseci umro je otac od srčanog napada. Ostala je ova mala porodica da se bori i živi od dječijeg doplatka. Jedino što žele jeste da imaju dovoljno hrane i osnovne uslove za preživljavanje. Majka je bolesna, ima problem sa venama, te često završi u hitnoj. Težak teret i iskušenje pritislo je ovu porodicu, ali ne odustaju, bore se i idu naprijed, a oni najbolje znaju svoju tegobu.

Aktivisti sa Buka su ih pomogli sa hranom, potrepštinama, odjećom, obućom, ruksakom i školskim priborom, mobitelom za dječaka i novčanom donacijom u iznosu od 2.200 KM.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …