fbpx
Subota , 27 Aprila 2024
created by Polish

Dvije fojničke firme svojim radnicima uplatili 1080,00 KM pomoći

Nakon što je data preporuka, poslodavcima koji su u mogućnosti, da se radnicima na nivou Federacije BiH isplati jednokratna pomoć zbog visoke inflacije u iznosu od 1080,00 KM, brojni kantoni su ispoštovali ovu preporuku te budžetskim korisnicima isplatili jednokratnu novčanu naknadu.

Također, pisali smo i o svijetlim primjerima privatnika koji su svojim radnicima isplatili istu.

U Fojnici, jednokratnu novčanu pomoć svojim uposlenicima je isplatila firma MIAM d.o.o u vlasništvu Halida Ramića.

Halid Ramić je među Fojničanima poznat kao osoba koja vodi računa o svojim radnicima, ali i o društvenoj zajednici. Novčanu pomoć je dobilo 50 njegovih radnika, a bitno je istaći da je to Halid uradio prije dva mjeseca te nije želio da sa ovom informacijom izlazi u javnost. Tek na našu molbu, pristao je da objavimo ovaj podatak.

Također, novčanu pomoć u iznosu od 1080,00 KM su dobili i uposlenici Zavoda “Bakovići”, tačnije 162 radnika su dobila istu.

Direktor Zavoda, Branko Stanić, nam je kazao da je osjetio ljudsku potrebu da se radnicima izađe u susret te da se odlučio na ovu isplatu tek kada se uvjerio da će Zavod poslovati pozitivno i da isplata novčane pomoći neće ugroziti poslovanje. Važno je kazati da Zavod, iako je Ustanova kojoj je vlasnik Federacija BiH, posluje samostalno, to jeste samofinansirajuća je Ustanova i ova pomoć nije uplaćena od strane Vlade FBiH već od strane samoga Zavoda.

 

 

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …