fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Snimak navijača Engleske je hit na mrežama: Izraelskom novinaru vikao “sloboda Palestini”

Snimak koji kruži internetom prikazuje grupu engleskih nogometnih navijača kako uzvikuju “Sloboda Palestini” nakon što im je izraelski reporter zatražio izjavu.

Na videu koji je prvobitno objavljen na Twitteru može se vidjeti izraelski novinar koji izvještava uživo sa Svjetskog prvenstva.

Nakon pobjede Engleske nad Senegalom od 3:0 novinar je intervjuisao grupu veselih engleskih navijača. Dok je izvještavao uživo ispred stadiona Al Bayt u Kataru, pitao je muškarce: “Vraća li se trofej kući?”.

Jedan od navijača potvrdio je da Engleska može postati prvak svijeta, dok je drugi zgrabio mikrofon i povikao: “Ali najvažnije, sloboda Palestini!”.

Nakon toga, novinar se čuje kako govori “samo fudbal” dok se grupa udaljava od kamere.Na tribinama stadiona u Kataru često su se mogle vidjeti i palestinske zastave, a snimci interakcija navijača s drugim izraelskim novinarima su također postali viralni.

Na jednom snimku je saudijski navijač izgrdio izraelskog TV reportera i vikao : “Postoji samo Palestina, nema Izraela… ovdje niste dobrodošli”.

Još jedan snimak engleskih navijača osvojio je društvene mreže, a muškarac čije je lice bilo ofarbano u boje engleske zastave također je poručio da se “vraća kući”, a potom progovorio arapski i uzvikivao “Sloboda Palestini” te je čak u jednom trenutku izvukao zastavu Palestine.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …