Za predsjedavajućeg je izabran Denis Zvizdić iz Naroda i pravde, Marinko Čavara iz HDZ-a BiH je prvi zamjenik, a Nebojša Radmanović iz SNSD-a drugi zamjenik predsjedavajućeg.

Tokom glasanja za Čavaru bile su indikativne dvije stvari. Zastupnici Naše stranke Predrag Kojović i Sabina Ćudić su glasali različito. Ćudić je bila protiv, dok je Kojović bio za, iako su iz ove stranke svakodnevno poručivali da neće koalirati sa ljudima na “crnoj listi”.

“Principijelnom” nekadašnjem predsjedniku Naše stranke nije smetalo da glasa za njega, iako je na “crnu listu” dospio upravo zbog blokada u Federaciji BiH, te zbog odgovornosti za ili saučesništvo, zbog direktnog ili indirektnog učešća u aktivnostima ili politikama koje podrivaju demokratske procese ili institucije na Zapadnom Balkanu.

Kada je riječ o relaciji Kojović – Čavara, treba podsjetiti da je prije sedam godina, prilikom izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, tada delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH, Predrag Kojović bio kategoričan i “principijelan” da neće glasati za Čavaru, “čovjeka koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca Daria Kordića”.

– Kao što nisam glasao ni za Lidiju Bradaru, predsjednicu ovog doma, koja je također dočekala Kordića u Busovači, kao i predsjednik njihove stranke Dragan Čović, tako neću glasati ni za Čavaru – poručio je u februaru 2015. godine Kojović na sjednici Doma naroda FBiH.