fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Fojnica: Završen najveći turnir povodom Dana državnosti BiH – pobjednik Caffe bar Era/Amsterdam

Večeras je u sali OŠ “Muhsin Rizvić” pred 1000 gledalaca održano finale turnira u malom nogometu povodom „Dana državnosti BiH-Fojnica 2022“, koji je uspješno organizovala Asocijacija za sport, ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam MNL Fojnica – ASPEKT MNL FOJNICA.

Dvije najbolje ekipe na turniru, Veterinarska stanica i Caffe Era/Amsterdam su igrale u finalnoj utakmici a uspješnija je bila ekipa Caffe Era/Amsterdam i zasluženo ponijela titulu pobjednika turnira.

Drugo mjesto je pripalo ekipi Veterinarske stanice, a treće mjesto je osvojila ekipa Kralupi dok je četvrta bila ekipa Omladina SDA Fojnica.

Po završetku utakmice za treće mjesto uručena su priznanja sponzorima turnira.

Poslije finalne utakmice su uručene nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Najbolji golman turnira je Amar Šarić, a nagrada je priznanje, statua i 100 KM koje je uručio Ramić Adis.

Nagradu najboljem strijelcu turnira je pripala Erdinu Ramiću koju mu je uručio Nišić Abas, a nagrada je priznanje, statua i 100,00 KM.

Najbolji igrač turnira je Dražen Mijić kojem je nagradu uručio Softić Najim.

Nagradu za Fair play ekipu turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2022 je uručio Klisura Sabahudin, a Fair play ekipa je VIP Club Parlament.

Nagradu za četvrto mjesto na turniru je uručio Alija Mukača a nagrada je priznanje i 200 KM. Četvrto mjesto je ekipa Omladina SDA Fojnica.

Treće mjesto na turniru je zauzela ekipa NK Kralupi Visoko koji su, pored pehara, osvojili 1.000,00 KM koje im je uručio Mirsad Mujić generani direktor BH Pošte.

Nagradu za drugo mjesto turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2022 je uručio Salkan Merdžanić, ministar u Vladi SBK i to ekipi Veterinarske stanice koji su osvojili priznanje, pehar i 2.000,00 KM.

Nagrada za prvo mjesto turnira koju je osvojila ekipa Caffee bar Era/Amsterdam je 4.500,00 KM te priznanje i pehar, a nagradu je uručio načelnik Općine i predsjednik OO turnira Sabahudin Klisura.

Na kraju je izvučena i glavna nagrada za publiku-LCD televizor, nagradu je uručio Sabahudin Klisura, a sretni dobitnik je Armin Šarac.

U nastavku pogledajte fotografije s turnira…

Pročitajte i ovo

Fojničanka Ervina Buljina otvorila frizerski salon: Vrhunska usluga za sve

Fojničanka Ervina Buljina donosi novu dimenziju frizerske usluge otvaranjem svog elegantnog salona za muškarce i …