fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Zima nam kuca na vrata: Najavljen snijeg i pad temperatura!

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša.

Danas prijepodne pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše u jutarnjim satima. Kratkotrajno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Uz mnogo oblaka, do kraja sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, posebno u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Na ovim prostorima je i najveća vjerovatnoća za obilnije padavine.

Najizraženije padavine moguće su u srijedu, 16. novembra.

srijedu će biti oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na području Hercegovine i slabije padavine na području Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana padavine se šire na cijelu zemlju. Vjetar slab južnog smjera. Tokom noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

četvrtak prije podne oblačno sa prolaznom kišom sa zapada prema istoku zemlje. U jutarnjim satima prestanak padavina prvo na području Krajine, a do sredine dana i u ostalim područjima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

petak će u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Osjetniji pad temperature izvjestan je za dane vikenda, kada nije isključena pojava mraza i snijega na većim nadmorskim visinama.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 5 do 11 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 13. Najviše dnevne temperature između 10 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Aktuelni prognostički modeli ukazuju da će od 21. novembra i dalje preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina očekuje se od četvrtka, 24. novembra.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 1 i 5 u Bosni do 8 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 5 i 10 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fokus.ba

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …