fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Nakon objave da ga provjerava Tužilaštvo BiH Milanović poručio: Meni mogu “puvat”

Nakon što je portal “Avaza” objavio vijest da Tužilaštvo BiH provjerava krivičnu prijavu protiv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, a koja se tiče negiranja genocida u Srebrenici, on se oglasio jučer.

Milanović je rekao da navedeni zločini ne mogu biti isti, ali da svi ulaze u kategoriju gnusnih, neljudskih zločina.

– I ti to istražuješ. Čime se bavite ljudi? Zaista imate Tužilaštvo koje se bavi time? I to za nekoga ko je nedodirljiv za njih. Dakle, meni mogu “puvat” što se kaže u Dalmaciji. Evo optužite rukovodstvo RS, oni su u tim stvarima vrlo brutalni. Sve ih provedite, pohapsite, ali to nije više turska carevina – poručio je Milanović.

Podsjećamo, odlukom bivšeg visokog predstavnika u našoj zemlji Valentina Incka (Inzka) krajem jula prošle godine izmijenjen je Krivični zakon BiH na način da se njegovom članu 145. dodao i stav “ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša opravdati zločin genocida, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin utvrđen pravomoćnom presudom, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”.

Također, jučer je Milanović pominjao i Majke Srebrenice gdje je rekao gnusne izjave.

– Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u klješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao – izjavio je Milanović.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …