fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo optužnicu: Haris (31) i Harun (19) opljačkali 235 KM iz kladionice

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv H.A. i H.Z,  zbog izvršenog krivičnog djela teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka a) u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženima se stavlja na teret da su zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi dana  26.08.2022. godine u jutarnjim satima oko 04:25 sati u Travniku u mjestu Dolac na Lašvi, općina Travnik, došli do sportske kladionice, koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta, a zatim su sa bočne strane sportske kladionice prišli prozoru od WC-a, pa se H.A. popeo i nasilno otvorio prozor te ušao u unutrašnjost kladionice, dok ga je H.Z. čekao ispred, pa kada je H.A. ušao u objekat, iskoristivši nepažnju i alkoholizirano stanje drugih gostiju i radnice koji su boravili u ugostiteljskom objektu, puzajući je došao do pulta kladionice gdje je stajala crna metalna kasa sa sitnim novcem, a zatim je oduzeo je i prisvojio kasu, a nakon toga je ponovno puzajući otišao u pravcu WC-a i kroz prozor napustio unutrašnjost objekta, gdje ga je čekao H.Z., pa su se skupa sa otuđenom kasom, svjesni da se radi o tuđoj stvari i pristajući na to, udaljili od sportske kladionice i uputili u pravcu objekta kasina, čime su oštetili sportsku kladionicu za iznos od 235,00 KM.

Potpuni tekst: Kantonalno tužilaštvo Travnik

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …