fbpx
Srijeda , 29 Novembra 2023

Sjećate li se malene Hane? Ima sedam godina i još jednom je pobijedila rak!

Naša malena sedmogodišnja Hana Pašanbegović još jednom je pobijedila rak.

To su večeras javili iz humanitarnog udruženja Pomozi.ba na svom Facebook profilu.

“Vijest da je magnet naše Hanice i ovaj put čist uljepšala nam je ovaj dan!

Našoj sedmogodišnjoj ljepotici bolest se više puta vraćala, a posljednjih nekoliko kontrolnih pregleda u Istanbulu je pokazalo da u njenom tijelu više nema ćelija raka.

Hanica se ubrzo vraća u Zenicu svojim drugarima i bezbrižnom djetinjstvu, a mi se nadamo da je zauvijek pobijedila ovu okrutnu bolest”, napisali su iz udruženja.

Hana je rođena u junu 2015. godine, a s nepune dvije godine otkrivene su joj ciste u stomaku. U martu 2017. godine otišla je u Tursku na liječenje. Nakon tri i po mjeseca hemoterapija tumor se smanjio i operacijom je odstranjen.

Iako se činilo da je pobijedila bitku s teškom bolešću, 23 mjeseca kasnije, tačnije u novembru 2019. godine, rak je ponovo napao Hanin organizam. Urađena je nova, treća po redu operacija, a nakon nje i četiri nova ciklusa kemoterapije.

U martu 2020. godine Hanino iscrpljeno tijelo bolest napada još jednom. Utvrđeno je da se radi o istoj vrsti tumora, samo ovaj put na jetri, zbog čega Hana odlazi na četvrtu po redu operaciju, nakon koje prima šest ciklusa hemoterapija i 24 sesije radioterapija.

Pročitajte i ovo

Mahira – Žena kojoj društvo ne prašta novu ljubav?

Znate li priču o Mahiri? Esed i Mahira upoznali su se i vjenčali kao mladi, …