fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Šta sadrže paketi pomoći koje Vlada FBiH dodjeljuje socijalno ugroženima

Na području Tuzle u ponedjeljak je počela podjela prehrambenih paketa za socijalno ugrožene građane, a koje je osigurala Federalna direkcija robnih rezervi, na zahtjev Vlade Federacije BiH. Pravo na ovu vrstu pomoći u Tuzli ima više od hiljadu građana.

Paketi su podijeljeni na tri kategorija  – po broju članova domaćinstva. Od toga ovisi i veličina paketa, piše RTV Slon.

Prva kategorija su domaćinstva s tri člana, druga do pet članova, a treća pet i više.

I kategorija:

20 kg brašna, 4 litra ulja, 6 komada mesnog nareska, 6 komada konzervirane ribe, 10 komada pileće paštete, 1 kg soli, 4 kg šećera.

II kategorija:

30 kg brašna, 4 litra ulja, 8 komada mesnog nareska, 8 komada konzervirane ribe, 12 komada pileće paštete, 1 kg soli, 4 kg šećera, detrdžent od 3 kg.

III kategorija:

40 kg brašna, 6 litara ulja, 14 komada mesnog nareska, 14 komada konzervirane ribe, 16 komada pileće paštete, 1 kg soli, 6 kg šećera i pakovanje detrdženta od 3 kg.

Iz Direkcije robnih rezervi saopćeno je da će u prvom krugu pomoć dobiti 17.000 osoba u FBiH, a da će iste pakete dobiti u novembru. Podsjetimo, iz Vlade FBiH su u najavi rekli da će paketi pomoći biti u vrijednosti od 500 KM.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …