fbpx
Ponedjeljak , 11 Decembra 2023

Bećirovićevo napuštanje TV emisije izazvalo lavinu negativnih reakcija, pa i ismijavanja

Screenshot: TVN1

+8

Odluka kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića (SDP) da napusti televizijsku debatu zbog nedolaska protukandidata Bakira Izetbegovića (SDA) izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

anketi portala Klix.ba u srijedu navečer su vas pitali da li je Bećirović postupio ispravno ili je pogriješio zbog ovog poteza. Do jutros u 06:30 sati glasalo je blizu 30.000 čitatelja, a 51 posto Bećirovićevu odluku smatra pogrešnom, a 49 posto ispravnom.

No, pregledom društvenih mreža jasno je da su mnogi upisali veliki minus Bećiroviću. Neki građani idu toliko daleko pa čak smatraju da će zbog ovog “nesportskog” poteza kandidat kojeg podržava 11 stranaka izgubiti izbore od Bakira Izetbegovića.

Mnogi smatraju da je Bećirović pokazao nekulturu i nepoštovanje, i prema televiziji N1 u čiju emisiju je pozvan, a istovremeno i prema svom protukandidatu Mirsadu Hadžikadiću jer nije želio debatovati s njim. Postoje mišljenja i da se Bećirović ponio prema Hadžikadiću na isti način kako se Izetbegović ponio prema njima obojici, jer nije želio razgovarati u programu uživo s kandidatima kojima će izaći na megdan 2. oktobra.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih komentara sa Facebooka i Twittera:“U iščekivanju otvorenog pisma povodom demonstrativnog napuštanja studija, e što sam sebe poništi”, “E nek si mu i ti pobjegao s megdana Denise… Tužno je ipak da ništa nisi naučio iz ranijih iskustava I poraza”, “Kakav je ovaj PR mag da ga zapratimo za još savjeta?”, “Upravo si Hadžikadiću dao još 10% glasova”, “Prije napuštanja emisije Denis Bećirović je napravio goru stvar kada je diskreditovao kandidaturu Hadžikadića. Krajnje nekulturno, podlo, nedemokratski, necivilizovano I jadno. Trebaju svi da se sklone da bi on imao neku šansu?”, “Loš izbor ljevice bez karizme čiji jedini adut je da ‘nije Bakir’, ali nisam mislio da će mu se čitava izborna kampanja zasnivati na tome”, “Umjesto da ponudi program, on nudi pljuvanje” …

Pročitajte i ovo

Ako ne bude mujezina u G.azi, ja ću pozivati na molitvu u određeno vrijeme’: Dirljive riječi sveštenika u G.azi

Kršćanski sveštenik obećava muslimanima u Gazi da, ako u Gazi ne bude mujezina koji bi …