fbpx
Subota , 28 Januara 2023

UMJETNIK IZ FOJNICE: Mejrudin Rizvić najbolji u modeliranju motornom pilom (FOTO)

Na Vlašiću, u sportsko – rekreacionom kompleksu “Eko-FIS Vlašić”, održana je 6. Interna šumarijada “Vlašić 2022.”

Prisutne je na svečanosti otvaranja pozdravio i poželio dobrodošlicu Vildan Hajić, generalni direktor ŠPD/ŠGD “Srednjbosanske šume”/ “Šume Središnje Bosne” d.o.o Donji Vakuf.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica među njima predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer u Vladi SBK Tahir Lendo, ministri u Vladi SBK, načelnici općina, članovi Skupštine i Nadzornog odbora, te mnogi drugi.
Na svečanom otvaranju obratili su se i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, potpredsjednica Federacije BiH, dr. Melika Mahmutbegović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK, Salkan Merdžanić.
Prisutnima se obratio i proglasio šumarijadu otvorenom, premijer u Vladi SBK-a Tahir Lendo.
Takmičarski dio počeo je nakon svečanog otvaranja, i trajao tokom cijelog dana. A za najuspješnije i najbolje učesnike uručene su medalje i vrijedne nagrade, o čemu ćemo posebno pisati i govoriti.

Jedan on najuspješnijih takmičara godinama unazad je Mejrudin Rizvić iz Rizviča kod Fojnice koji motornom pilom modelira umjetnine, poput delfina slona i slično, u nastavku pogledajte fotografije sa ovogodišnjeg takmičenja.

binfo.ba

Pročitajte i ovo

Preminuo bosanskohercegovački glumac Saša Petrović

Foto: Printscreen / Saša Petrović Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je danas u Sarajevu, …