fbpx
Srijeda , 1 Februara 2023

U petak dženaza mladom Eldaru: U ratu ostao bez roditelja, a jučer izgubio bitku s opakom bolešću

Nakon velike brobe sa opakom bolešću jučer je na bolji svijet preselio Eldar Karavdić, mladić iz Sarajeva koji je na svojoj koži osjetio sve nedaće koje sa sobom život nosi.

Eldar je dijete iz SOS dječijeg sela. Na početku agresije na BiH, ostao je nažalost bez oba roditelja. Međutim, to ovog mladića nije pokolebalo, te je uz pomoć dobrih ljudi uspio izrasti u čovjeka koji je postao ravnopravan član društvene zajednice, iako to u njegovom slučaju nije bilo jednostavno. Nije imao podršku bioloških roditelja, ali mu je podrška koju je dobivao u ovom Dječijem SOS selu u mnogome pomogla.

Iskušenja koja je u početku imao dala su mu dodatni motiv da se školuje, završi faklutet, pronađe posao, ali je teška bolest bila ipak jača i od njegove čelične volje za životom. To mogu posvjedočiti svi koji su poznavali ovog mladića.

Dženaza će se obaviti u petak 16. septembra 2022. godine u 14:30 sati na Gradskom groblju Vlakovo.

Ožalošćeni  SOS majka Mevlida, drago prijatelji Edin, Šemsudin, Haris, Irfan, Kenan, porodice i prijatelji iz SOS Dječijih sela, kolege sa Fakulteta političkih nauka i ostali mnogobrojni prijatelji i komšije.

Pročitajte i ovo

Prijatelji se opraštaju od preminulog Zeničanina: Ode još jedan dobar drug, naš izviđač, dobra srca

U zeničkom naselju Brist prije dvije noći izbio je požar u kojem je jedna osoba …