fbpx
Četvrtak , 30 Novembra 2023

FOJNICA: Ovog vikenda se održava 14. međunarodni “Oldtimer fest”

Prvi vikend u septembru već tradicionalno u Fojnici je rezervisan za smotru vremešnih ljubimaca na četiri kotača.

U organizaciji Old Timer Cluba Fojnice, smotra koja i ove godine ima međunarodni predznak održava se 14—tu godinu zaredom.

Po riječima Branka Stanića, sekretara OTC Fojnica, očekuje se dosad rekordan broj izlagača, a samo iz Mađarske stiže preko 20 posada.

„Dosad imamo povrđen dolazak preko 50 posada s isto toliko oldtimera. Stižu nam iz svih krajeva BiH, počevši od Hercegovine iz koje imamo dosta najavljenih vlasnika starih automobila, preko Sarajlija koje su svake godine s nama do drugih krajeva BiH. Izlagače imamo i iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije te tradicionalno Mađare koji izlažu svake godine, otkako se održava Oldtimer fest u Fojnici. Ove godine dolaze u najvećem broju, s 23 posade, a među njima je i naš vjerni izlagač Rudolf Adamco koji naš festival ne propušta“, pojasnio nam je Stanić.

Program XIV. Međunarodnog oldtimer festa u Fojnici počinje u petak, 02. septembra okupljanjem sudionika i zajedničkom večerom. Otvaranje je planirano u subotu u 11 sati nakon čega će se sudionici zaputiti ka Prokoškom jezeru, jedno od najprepoznatljivih bisera prirode Fojnice. Po povratku je planiran obilazak muzeja Franjevačkog samostana.

Zadnji dan festivala rezerviran je za izložbu koja će biti na parkingu hotela „Stari grad“ te za ispit spretnosti, a na kraju i zajedničko druženje u prirodi u fojničkom naselju Luke u jedinstvenom ugođaju „Polu Golog otoka“ uz dodjelu zahvalnica i priznanja. Događaj je to koji osim okupljanja mnoštva zaljubljenika u stare automobile, promovira Fojnicu i na turističkom planu, pomažući razvoj turizma u ovoj srednjobosanskoj općini u kojoj su, doznajemo, idućeg vikenda svi smještajni kapaciteti popunjeni.

Svečano otvorenje manifestacije je u subotu u 11 sati u prostoru parkinga hotela “Stari Grad”

Detaljan program pročitajte ispod…

Pročitajte i ovo

Divno iznenađenje za Sanelu i Selvera Bebu: Poklonjen im odlazak na Umru

Grupa mladih i vrijednih Fojničana, odlučili su večeras iznenaditi porodicu Beba. Naime, Sanela Beba dugo …