fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Emotivna objava oca iz Tuzle: “Mislio sam da nikada neću zasnovati porodicu zbog iskušenja koja imam, Allah je odlučio drugačije” (FOTO)

Na području Bosne i Hercegovine jučer je i zvanično počela nova školska godina te će brojni mlađi, ali i stariji školarci nakon ljetne pauze prvi put sjesti u školske klupe u osnovnim i srednjim školama

Kao i prethodnih godina, oko školskih dvorišta u  gradovima naše domovine zabilježena je velika gužva, a brojni roditelji i djeca danas će imati i prvi susret sa školom što je svakako jedan od najvažnijih događaja kako za roditelje, tako i za prvačiće.

Polazak u školu, kako za djecu, veliki je trenutak i za svakog roditelja. Pomiješane emocije radosti i straha kako će se dijete privići na nastavi, kao i školske drugare, često brinu roditelje.

Kada nas u životu zadese teški trenuci, brinemo se kako ćemo iz svega toga izaći. O roditeljstvu, ali i životnom iskušenju, dolazi jedan Facebook status mladog oca iz Tuzle, Eldara Kalesića, a posvećen upravo polasku u školu njegove kćerke.

Naime, Eldar Kalesić nedugo nakon rođenja uslijed jedne naizgled bezazlene bolesti zadobio je trajne posljediceDesna strana tijela, kosti, noge i ruke su mu se nepravilno razvijali, kao i govorni mehanizam, tako da je njegov život bio predodređen iskušenjima.

Eldarov današnji status prenosimo u cjelosti;

“Nekada sam bio tužan i očajan, misleći da se nikada neću oženiti i zasnovati porodicu zbog iskušenja koja imam.
Allah je odlučio drugačije, elhamdulillah!!
Danas s ponosom i sa zahvalom Allahu, ispraćam svoje najstarije dijete u prvi razred osnovne škole.
Draga Zejneb, molim Allaha da te pomogne i sačuva na putu sticanja korisnog znanja, da budeš na ponos babi i mami i umetu Poslanika, sallallahu alejhi sellem 💋❤️🌹

Mašallah, la havle vela kuvvete illa billah!!”, stoji u Facebook objavi.

Podsjećamo, šira javnost Eldara je upoznala putem emotivnog videa u kojem je njegovoj hanumi i njemu dodijeljen odlazak na hadž. (Izvor: Hanuma.ba)

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …