fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Nesvakidašnja situacija u bh. gradu: Više krava u tunelu nego u selu

Nije daleko od istine tvrdnja mještana Gornjih Podgradaca kod Bosanske Gradiške da je više krava u tunelu, na putu Podgradci – Mrakovica, nego u cijelom selu.

Krave, bikovi i telad ovdje su pronašli zaklon od velike vrućine i pljuska, a ovaj nesvakidašnji prizor snimili su reporteri Srpskeinfo posljednjih dana avgusta.

“Nema ukupno desetak krava”

– Ne znam otkud su do tunela došle krave i kako su baš to mjesto odabrale za dnevni boravak. Možda su od tunela povjerovale da je štala. Ima tu i soli koje su putari rasipali još prošle zime, pa ih ih i to privlači. Još je čudnije što u cijelim Podgradcima, ali i susjednim selima, nema ukupno desetak krava. Ko bi znao odakle su ove došle – prokomentarisao je Radislav Šljivar iz Donjih Podgradaca.

Za putnike na ovoj cesti, krave, a najviše rogati bikovi, predstavljaju opasnost jer su nepredvidivi. Prolazak krivudavim putem i tunelom između ovih životinja je prilično rizičan.

“Krave su sigurno iz obližnjih sela”

Na primjedbu da su krave, vjerovatno podgradačke, Šljivar je iznio drugačiji zaključak.

– Krave su sigurno iz nekoliko obližnjih sela. Negdje su se, na ispaši ili u šumi srele i udružile. Dokle će stići, možda do Mrakovice ili do Dubice, to je nepredvidivo za ove životinje – smatra Radislav Šljivar, poštar u penziji, poznat po originalnim i duhovitim komentarima.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …