fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024
05.11.2021., Sarajevo - Velike poplave u Ilidzi, predgradju Sarajeva. Usljed ogromnih kisnih padavina doslo je do porasta visine vodostaja na svim vodotocima na podrucju Kantona Sarajevo. Zabiljezeno je izlijevanje rijeke Bosne i Zeljeznice iz korita na lokalitetu opcine Ilidza. Poplavljena su dvorista, domovi, pa i kompletna naselja.

“Moguće plavljenje imovine”: Za dijelove BiH upaljen alarm zbog mogućeg nevremena!

Žuti meteoalarm izdat je za regije: Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Foča, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

Za veći dio Bosne i Hercegovine danas je izdato žuto upozorenje zbog obilnih padavina i grmljavine.

Žuti meteoalarm izdat je za regije: Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Foča, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, navodi se u upozorenju za područja u kojima se očekuje obilne padavine.

Za područja u kojima se očekuje grmljavinsko nevrijeme izdato je sljedeće upozorenje:

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 17 i 23 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …