fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Čestitamo: Mlada studentica Medisa Dedić nova hafiza Kur'ana Časnog!

Mašallah!

“Velikan nam je čast, sreća i zadovoljstvo podijeliti današnju mubarek-vijest sa svima vama dragi naši pratitelji, donatori i svi vi koji pomažete naš rad od samog početka.

Naime, danas, hvala Allahu imamo još jednu hafizu Časnog Kur'ana, a riječ je o Medisi Dedić iz Olova, studentici Arapskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Hafiza Medisa je ovih dana, uz Allahovu pomoć, kompletirala svoj hifz proučivši zadnje stranice Kur'ana napamet pred svojim muhaffizom.”

“Iskreno i iz dubine srca čestitamo našoj hafizi i njenim roditeljima, kao i njenom muhaffizu, čestitom i plemenitom insanu, koji zaista uživa lijepo povjerenje u našoj Fondaciji i čija podrška nam je od velikog značaja.”

Medisi sada predstoji priprema za izlazak pred Komisiju Rijaseta IZ-e u BiH. To je zahtjevan i dugotrajan proces. Stoga molimo Allaha da joj podari sabura i ustrajnosti.

“On daruje znanje onome kome On hoće, a onaj kome je znanje darovano – darovan je blagom neizmjernim. A shvatiti mogu samo oni koji su razumom obdareni.” (El-Bekare) napisali su iz “FONDACIJA TADŽ”.

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …