fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Nermin Nikišić – predsjednik partije koja je proganjala muslimane, rušila džamije, preoravala mezarja…

Hajci na Islamsku zajednicu pridružio se i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH. O “ponosnim i miroljubivim muslimanima” piše predsjednik stranke koja je ideološki, politički i pravni nasljednik partije u čijim arhivima Odjeljenja za zaštitu naroda su zavedene gomile muslimanskih leševa. Piše nam predsjednik partije čiji su prethodnici proganjali i presuđivali muslimanske intelektualce, rušili džamije, preoravali mezarja, dok su njihovi selonačelnici pod pazuhom nosali spomenice, spremni da zatvore i ubiju koga hoće, a otmu i prisvoje štagod hoće. Sve za narodno dobro!

Piše: Ismet Bećar

Piše nam predsjednik partije koja je početkom agresije na BiH zamrznula svoj rad i čekala rasplet. Nijedan od bh. komunjara, začešljanih nasljednika NOB-a nije osnovao nijednu partizansku četu u Bijeljini, Višegradu, Zvorniku. Probudili su se nakon što im ujaci nisu uspjeli povratiti sve vojne stanove na Ciglanama, i to odmah nakon što su sišli s haubica oko Sarajeva. Popišam im se na revoluciju!

Zašto Nermin Nikšić Neka, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, umjesto reisu-l-ulemi, nije pisao srpskom patrijarhu Porfiriju, jer pjeva četničke pjesme i u Laktašima lično dočekuje Dodika, nakon njegove ekskurzije u Rusiju? Zašto Nermin Nikšić Neka, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, umjesto reisu-l-ulemi, nije pisao nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tomi Vukšiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, koji je nedavno u Rimu prebrojavao bosanske muslimane u “treću najbrojniju muslimansku državu u Evropi”? Zašto Nermin Nikšić Neka, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, umjesto reisu-l-ulemi, nije pisao Jevrejskoj zajednici u BiH, protestvujući protiv ideje da Milorad Dodik u Jerusalemu posjeti Memorijalni centar Jad Vašem? Mogao je Neka kazati kako najglasniji negator genocida u sopstvenoj zemlji jednostavno nije dostojan posjetiti to mjesto!

Nije, zato što je Nikšić olinjali i onemoćali predsjednik partije koja je i u demokratskoj Bosni i Hercegovini provodila komunističku totalitarnu diktaturu, ujedinjujući se u “Alijansu za potjere” kojom je sramotila ovu zemlju, a umjesto nekada fundamentalistima, ovaj put teroristima proglašavala sve koji se protive njenoj politici. Nermin Nikšić je predsjednik stranke koja je u Kantonu Sarajevo pokušala ukinuti islamsku vjeronauku i koja se ne pamti ni po čemu drugom. Nermin Nikšić je istrošeni i licemjerni predsjednik prepolovljene stranke, koji je ušao u politički savez sa Elmedinom Konakovićem, kojeg je nakon neumskih pregovora optužio za izdaju države. Nermin Nišić je po stavu i po djelu, rođeni brat Elmedina Konakovića, sarajevskog Dritana Abazovića, koji se drznuo dijeliti lekcije vrhovnom autoritetu bosanskih muslimana, predvodniku zajednice čiji imami su ubijani kao psi, a džamijski haremi pretvarani u parkove i parkirališta.

Voda ih odnijela, obojicu.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …