fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Porodica iz BiH ima 142 magarca: Na njihovom mlijeku veoma dobro zarađuju!

Porodica Grizelj iz Sovića u Grudama bavi se već godinama proizvodnjom ljekovitog magarećeg mlijeka za kojim vlada velika potražnja.

Ante Grizelj nabavio je prvu magaricu 2010. godine i trenutno ih ima 142.

  • Ja i moja porodica imamo trenutno 142 magaraca na tri lokacije, u Čapljini i na planini i ovdje na farmi. Također, imamo 38 muznih magarica – kazao je Grizelj u izjavi za Fenu.

Istaknuo je kako se ljekovitost ovog mlijeka pokazala na mnogim primjerima kako iz njegove porodice tako i kod velikog broja zadovoljnih kupaca.

  • Cijena je uvijek ista, 50 KM po litru. Međutim, ako netko nije u mogućnosti da plati spreman sam biti susretljiv i dati besplatno nekome tko je u potrebi – kazao je.

Pojasnio je kako magareće mlijeko ima ljekovita svojstva upravo zbog činjenice da se ne može dobiti u velikim količinama.

  • Moram naglasiti da sam za vrijeme pandemije koronavirusa poklonio preko 500 litara mlijeka ljudima. Bili su jako zadovoljni zbog učinkovitosti i ljekovitih svojstava koje ima magareće mlijeko – naglašava Grizelj.

Iako na njegovu farmu nije lako doći zbog nepristupačne ceste koja nema asfalt, po mlijeko dolaze ljudi iz svih krajeva BiH i regije.

Magareće mlijeko se ne može naći po trgovinama već jedino po porodičnim farmama kao što je i ova porodica Grizelj.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …