fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Proglašen krivim i osuđen: Suprugu udario nogom u glavu jer nije na vrijeme ispekla janjetinu

Ivan (39) iz Podravine proglašen je krivim i osuđen jer je suprugu (32) udario nogom u glavu.

Prema presudi koja je donesena ovih dana u Đurđevcu, sve se dogodilo na Badnjak lani oko 16.10 sati u porodičnoj kući.

  • Revoltiran time što janjetina još nije pečena, Ivan je suprugu udario nogom u glavu. Kad je htjela pobjeći automobilom, tijelom joj je zabranio da uđe jer se naslonio na vozačeva vrata i rekao joj da može samo pješice, što je kod žene izazvalo osjećaj straha, uznemirenost i povredu dostojanstva – zaključio je prekršajni sudac.

Ivanu je određena ublažena novčana kazna u iznosu od 2100 kuna (oko 540 KM), a kako je bio uhapšen i u pritvoru, od kazne mu se oduzima 300 kuna (78 KM). Ivan se na sudsko ročište javio telefonom ispričavši se kako ne može doći jer se sprema na put u inozemstvo. No, priznao je sve što mu se stavlja na teret.

Supruga je policiji tog dana rekla kako je došla kući i otišla u spavaću sobu jer je njezin muž već bio pod utjecajem alkohola.

  • Ivan me je došao pitati gdje je janjetina. Kad sam mu rekla da se peče u pekari i da će biti gotova u 19 sati, udario me nogom u glavu. Krenula sam u auto kako bih pobjegla, ali Ivan se naslonio na vozačeva vrata i nije me pustio. Nakon toga sam otišla pješice – ispričala je žena.

Presuda je nepravomoćna i Ivan se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Osim kazne, mora platiti i 200 kuna (52 KM) troškova prekršajnog postupka.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …