fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

SRAMOTA U BIH: UKRADENA RASVJETA SA SPOMENIKA PREMINULOJ DJEVOJCI MINELI ZUKIĆ

Minela Zukić iz Zavidovića je djevojka koja je u augustu mjesecu 2014. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobila povrede opasne po život, nakon kojih je i podlegla.

Ona je nakon nesreće pala u komu, a nakon dva dana njen otac je u bolnici potpisao saglasnost da se njeni organi daruju onima kojima su neophodni. Tri osobe su dobile organe 25-godišnje Minele. Ona je bila diplomirana pravnica, upisala je magistarski u Sarajevu i položila sve ispite, ali do odbrane magistarskog rada nije stigla.

Otac i sestra su nakon Mineline smrti pokrenuli akciju, kako bi sačuvali sjećanje na nju, ali i podigli svijest javnosti o doniranju organa.

Međutim vandali su skrnavili spomenik nastradaloj djevojci, i ukrali rasvjetu koja je postavljena na spomenik. Rasvjeta je došla iz Amerike i funkcionisala je na solarni pogon piše Crna-Hronika.

  • Zamolila bih prijatelje da podijele objavu. Nisam iznenađena nego sam “zabrinuta” za nekom sitnom dušom i jos sitnijim mozgom sa ovakvim načinom razmišljanja! Zamislite šta može da bude u glavi osobe koja ukrade svjetlo sa spomenika tj. mjesta nesreće tragično nastradale mlade djevojke? Možda svjetlo koje je stiglo sa drugog kontinenta ti sada “visi” na gredi i obasjava korov iza kuće, ali mrak u duši ostaje do smrti! Pošto savjesti nemaš, nikakvu ti poruku neću poslati osim da se čuvaš da te ne stigne nešto loše u životu.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …