fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Schmidt se neće obratiti u Parlamentu FBiH, nema vremena

Visoki predstavnik Christian Schmidt se zahvalio zastupnicima u Federalnom parlamentu na pozivu te ih informisao da se ne može obratiti na sjednici zbog ranije preuzetih obaveza.

Danas je dnevni red sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH proširen tačkom koja se tiče planiranih odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi s izbornom reformom.

Klub poslanika SDA tražio je od predsjedavajućeg doma Mirsada Zaimovića da uputi poziv Schmidtu sa zahtjevom da se na dvodnevnoj sjednici, koja je u toku, obrati poslanicima i obrazloži informacije koje su se pojavile u javnosti posljednih dana, a koje se tiču izmjena Ustava FBiH i nametanja Izbornog zakona BiH.

Zaimović je to i uradio te je poslao Schmidtu poziv da prisustvuje sjednici ili da se pismeno očituje o svojim planovima.

Javnost od visokog predstavnika još od prošle sedmice očekuje odgovore i bilo kakvo objašnjenje o nacrtu izmjena izbornog zakona koje je pripremio. No, Schmidt izbjegava izaći u javnost s preciznim informacijama i dopušta različite špekulacije.

klix.ba

Pročitajte i ovo

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden se povukao od nove utrke za Bijelu kuću. U svojoj izjavi, …