fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

NELJUDSKI ODNOS U DOMU ZDRAVLJA SAPNA: “NISU HTJELI POMOĆI MAJCI KOJA JE NAKON DŽENAZE SINA JEDINCA PALA U NESVIJEST”

Nakon drame koja se desila na Panonskim jezerima, ugašen je jedan mlad život potvrđeno je iz Službe hitne medicinske pomoći.

Mladić je nakon ulaska u vodu zatražio pomoć. Ljekari Službe hitne medicinske pomoći su stigli za nekoliko minuta, te su ga reanimirati oko pola sata

Radi se o 26-godišnjem mladiću iz Nezuka rođen 1996. godine Sabitu Zehiću, koji je, kako saznajemo, nakon što je reanimiran, preminuo u vozilu Hitne pomoći. Ljekari Službe hitne medicinske pomoći su stigli za nekoliko minuta, te su ga reanimirati oko pola sata piše Crna-Hronika.

Dan poslije, 23.7.2022. klanjana je dženaza nastradalom mladiću koju su prisustvovali mnogobrojni prijatelji.
Porodici Zehić i mnogobrojnoj rodnici nije bilo lagano pokopati mladića, sina jedinca Sabita od majke Nihade i oca Smaila.

Kako saznajemo, nakon dženaze desila se još jedna neugodna situacija u porodici. Hitna pomoć nije htjela doći u porodičnu kuću po majku preminulog mladića Sabita koja je ostala u besvijesnom stanju. Potresnu priču sa čitateljima portala Crna-Hronika podijelila je Suada Brđak, sestra od majke nastradalog mladića.

Dana 23.07.2022 klanjana je dženaza mom sestriću Sabitu Zehiću. Nakon dženaze moja sestra Nihada Zehić je ostala u besvijesnom stanju. Pozvali smo Hitnu pomoć iz Sapne, javili su se na telefon i rekli da ne može niko doći jer može naići neko sa težim slučajem.

Mmislim da nema težeg slučaja nego kad majka izgubi svog sina jedinca.

Nakon telefonskog razgovora automobilom smo je dovezli do Doma zdravlja u Sapni. Pokušala sam da uđem da objasnim doktoru da je moja sestra u toku dana već primila 4 injekcije za smirenje, i da objasnim šta u kakvom stanju se nalazi jer je u nesvijesti.

Oni mi nisu htjeli da kažu gdje je doktor i bila sam istjerana iz Hitne pomoći – tvrdi Suada Brđak za portal Crna-Hronika.

Dok je ona ležala, ja sam lepezom mahala da dodje do zraka jer je bilo previše toplo ali ona i dalje leži besvijesti. Nakon dužeg vremena, došao je neki doktor kojem ne znam ime i prezime i rekao im da urade EKG. On je uzeo instrumente i bacio ih na krevet i visokim i bahatim tonom rekao da neće da radi EKG i da ja izađem i u suprotnom će zvati policiju. Nisam htjela da idem dalje u svađu jer mi je bio bitan sestrin život.  Izašla sam napolje jecajući i moleći Boga samo da mi se sestra probudi živa i zdrava. Čekajući vani na temperaturi od 40 stepeni jedan od medicinara, više se ne sjećam ni koji mi je rekao “vozite je odavde, ona je neuropsihijatrijski slučaj i nemoj više da je dovozite ovdje”.

Ostala sam u šoku.

Zamislite kakav je osjećaj kada vam tako neko kaže a pogotovo majci koja je spustila svog sina jedinca u mezar prije 30 minuta. Uzela sam njenu uputnicu plakajući i vraćajući se sa sestrom i njenom boli.

Moram sam sa vama podijeliti njihovo ponašanje, rad, pristup, ljubaznost. Ličilo je kao da smo dovezli neku životinju a sigurna sam da bi se prema životinjama bolje ophodili nego prema nekom čovjeku jer ovo je dno dna našeg društva. Mnoštvo građana je ogorčeno na njihov postupak, prvenstveno na dotičnog Ahmeta Pargana, ali niko ne smije da se suprotstavi jer znaju da moraju kad tad doći do njih.

Ja vam se obraćam u nadi da ćete nešto preduzeti u vezi ovog sramnog slučaja u našem gradu. Ja sam spremna ovaj slučaj proslijediti i do radio stanica,televizije kako kantonalne tako i državne, a uz sve to spremna sam da prijavim i državnim vlastima, načelniku Opštine Sapne i vijećnicima. Da svi znaju šta nam rade medicinari a po najviše Ahmet Pargan te kako se ponašaju prema ljudima koji traže da im se ukaže medicinska pomoć.” – tvrdi Suada Brđak za portal Crna-Hronika.

Podsjećamo 26-godišnjem mladiću iz Nezuka rođen 1996. godine Sabitu Zehiću preminuo je u vozilu Hitne pomoći nakon polusatne reanimacije.

Kako saznajemo nastradali mladić je posjetio Panonska jezera sa svojim prijateljima. Nakon ulaska u vodu, odmah je zatražio pomoć. Nije se osjećao dobro. Pozvali smo Hitnu koji su došli u roku od 5 minuta. Oživljavali su ga, i onda spremili u vozilo i poslali za UKC. – ispričao je izvor portala Crna-Hronika.

Uzrok smrti je srčani zastoj, a kako saznajemo, mladić je od ranije imao probleme sa srcem.

 

 

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …