fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Ispovijest Senijada iz Viteza: “Žrtva sam policijske brutalnosti. Više puta sam prebijan”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Senijad Miletić rođen u Zenici a nastanjen u Vitezu koji tvrdi da je žrtva policijske brutalnosti pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Srednjobosanskog kantona.

“Tukli su me pred djecom, pred civilima. Tukli su me od bazena do policijske stanice. Glava mi je slomljena, razbijena. Jabučina kost napukla, ruka napukla, dva rebra napukla. Leđa sva crna, slomljeni gornji zubi. Vrijeđali su me verbalno. Psovali su mi djecu, a za kćerku od godine dana su mi govorili da je ku***” – počinje svoju priču Senijad Miletić za portal Crna-Hronika.

Senijad Miletić je rođen 1992. godine u Zenici. A nastanjen u Vitezu. U svojoj mladosti, optužen je za nanošenje lakih tjelesnih ozljeda i za krađu. Kaže promijenio se, ostavio sve iza sebe. Postao porodičan tip, zaposlio se i radi na benzinskoj pumpi.

Senijad se prvenestvo prezivao Smajić a 2012-te godine je izvršen pokušaj ubistva na njega i njegovog oca Smaju od strane Robertina Pine Kljajić iz Zenice. Njih dvojica su ustrijeljeni hicima iz pištolja u noćnom baru „Kis“ u Katićima kod Busovače.

Kako tvrdi, promijenio je prezime kako bi sve loše istavio iza sebe te se okrenuo porodičnom životu. Ima suprugu, sina od tri godine i kćerku koja ima samo 18 mjeseci. Pored mog, ugroženi životi moje supruge i dvoje maloljetne djece. Moj otac i amidža su imali problema sa zakonom i onda su mene pojedinci počeli uvlačiti u mutne radnje i poslove.

Sve se desio u subotu 16.5.2022 godine na bazenu Ribica.

“Sve se desilo na bazenu Ribica u Vitezu. Ništa od ovoga ne bih uradio da mi se ovo nije desilo pred ženom i djecom. To je za njih jako teško palo. Djeca ne mogu spavati, imaju traume. Plaču po čitavu noć. Ja stvarno ne mogu više da izdržim, ja ovo moram sa vama da podijelim. Ja sam porodicu sklonio iz Viteza. I ja sam se sklonio kako ne bi ponovo došlo do nekog incidenta.

Problemi su započeli nakon verbalnog sukoba sa rođakom jednog od šefova u specijalnoj jedinici MUP-a Srednjobosanskog kantona. Istina je da sam imao određenih problema sa zakonom, ali sam odlučio da se posvetim porodici i da započnem novi život, ali to nije moguće. Zaposlen sam osiguran a moj posao je sada u pitanju zbog ovog incidenta. Čak su mi rekli da se trebam iseliti iz Bosne. Policajci od mene prave kriminalca na sve načine.

Tuklo su me u policijskoj stanici. A policija bi trebala da me zaštiti od drugih. Oni su me tukli, smijali su se. Vrijeđali me psihički. Kada su me pustili iz stanice nakon 24 sata, našli su me na benzinskoj pumpi nakon 10 minuta, gdje su došli i prijetili mi likvidacijom. Govorili su mi da će me voditi u šumu, mazat izmetom po licu i da to neće ući u zapisnik, da će to sve raditi na svoju ruku. To je video od 10 minuta.

Poslije prebijanja išao sam u bolnicu u Novoj Bili, nisu htjeli da me prime. Išao sam u bolnicu u Travniku, ni tamo nisu htjeli da me prime kada sam rekao ime i prezime. Obaviješteni su da ću doći. Morao sam ići u Zenicu u kliniku Sunce, da vadim privatno nalaze, što sam sve morao i platiti. Imam sve dokaze, imam video klipove. Ja ovo više ne mogu podnijeti. Želim da se ovome stane u kraj. Imam građane kao svjedoke. Potvrdit će moju priču. Imam posao, ja sam osiguran i posao mi zavisi od ovoga svega. Jednostavno ne daju da se čovjek promijeni. Ako nekad napraviš neko zlo, ti si uvijek takav. Oni ne vjeruju u te promjene.”

Pogledajte potresnu ispovijest Senijada Maletića.

 

Senijad Maletić je najavio tužbu protiv MUP-a SBK i pripadnica Specijalne jedinice za podršku a za svoju odbranu, angažovao je poznatog sarajesvkog advokata Omara Mehmedbašića piše Crna-Hronika.

Ovo su teške optužbe, ali sve je istina i imam dokaze. Imam podršku porodice i prijatelja, jer znaju da sam nevin. Samo želim da imam normalan život u Vitezu sa svojom porodicom, ali ako se ova tortura nastavi bit ću prisiljen da se iselim. Tu su mnogobrojni građani koji će rado potvrditi priču i koji imaju dokaze za slična dešavanja gdje su specijalci učini slično kao i meni.

 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …