fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Nana Fata putuje za Istanbul: Bit će gost udruženja ‘Bosna Sandžak’

Udruženje “Bosna Sandžak” Bajrampaša i Pendik iz Instabula ovih dana će ugostiti nanu Fatu Orlović sa željom da joj izraze poštovanje i zahvalnost za njenu dvadesetogodišnju borbu za vraćanje uzurpirane Orlovića imovine na kojoj je bespravno bila izgrađena pravoslavna crkva.

  • Ako Bog da pa hairli stignemo, pa vidim ove naše dobre Bošnjake koji žive u Turskoj, da vidim Istanbul, Tursku… Hvala im što su me pozvali. Eto, imala sam nijet putovati na hadž, ali zakoni su takvi da nisam mogla putovati. Hvala Allahu na svemu. U Allaha se uzdam da će me zdravlje poslužiti na ovom putu – kazala je za Politicki.ba jutros nana Fata Orlović, neposredno pred polijetanje aviona za Istanbul.

U Istanbul Fata Orlović putuje u pratnji svoje kćerke Zlatke Bašić i poznatog tuzlanskog ljekara prof. dr. Šekiba Umihanića.

  • Ovo je zaista radost za nanu Fatu. Udruženje “Bosna Sandžak” Bajrampaša i Pendik, na čijem čelu se nalazi poznati invazivni kardiolog iz Istanbula prof. dr. Ayhan Olcaj, s radošću su primili informaciju da je nana prihvatila njihov poziv da posjeti ovo Udruženje i druži se sa njegovim članovima. Ja i njena kćerka, kao i Senada Zaltagić, inače profesor turskog jezika, smo podrška nani na ovom putovanju i nadamo se da će dani koji su pred nama biti pravo osvježenje za nanu – kazao je prof. dr. Umihanić, inače jedan od članova Inicijalnog odbora za organizaciju ove posjete.

Kako smo saznali nana Fata će, osim Istanbula posjetiti i Ankaru.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …