fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Dok je Arifa i njegovog traktora za Fojničane nema zime

Proteklih dana, sedmica i mjeseci, konstantno smo svjedoci povećanja cijena, ali i strahova od nedostatka drva, uglja, peleta i drugih vrsta sortimenata neophodnih za tople dane u zimskom periodu.

Usljed svih tih strahova i bojazni, kada vidite traktor pun drva sa natpisom “Šumarija Fojnica” kako ulazi u vaše avlije i bašče, onda insanu “padne kamen sa srca” i traktoristu dočekate kao nekog najrođenijeg.

Pogotovo kada vidite uvijek nasmijanog Arifa Ibreljića koji s traktorom i prikolicom upravlja poput najvećih virtuoza svoga zanata.

Arif Ibreljić je rođen 1969. godine i svoju mladost je proveo u Živčićima da bi se nakon rata preselio u Kaćune gdje živi sa svojom suprugom Fahrijom.

Arif i Fahrija imaju kćerku Medihu i sina Mensura koji su im podarili troje unučadi.

Od 1989. godine, Arif radi u fojničkom Šumarstvu.

Radi na poslu usluge cijepanja, rezanja i prijevoza drva, a za svog radnog vijeka je radio i u radionici kao servisni majstor, zatim na poslovima obezbjeđenja eksploziva, a bio je i 10 godina vozač šumskog traktora.

Kako nam Arif kaže, pet radnika obavlja poslove usluge cijepanja, rezanja i prijevoza i to Samir Pašić na poziciji poslovođe, Behaija Kurta, Džemal Bukvić i Elvir Zuka.

Nadamo se da će Arif još dugo godina u zdravlju obavljati svoj posao te da će i dalje s osmijehom obavljati svoje radne zadatke, ali i da će uveseljavati brojje Fojničane sa zvukom dolaska svoga traktora.

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …