fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Porodica Rahmanović sreću će potražiti u Njemačkoj: “Cijeli život u dva kofera stao”

Cijeli život u dva kofera stao, napisao je Emrah Rahmanović, Tešnjak, koji je odlučio napustiti Bosnu i Hercegovinu i zaputiti se u Hamburg u potrazi za boljim sutra.

Iz dana u dan veliki broj bh. građana napušta našu zemlju, jer ne mogu izdržati neizvjesnost života koji Bosna i Hercegovina nudi. Svakodnevna poskupljenja i huškačka retorika ubijaju ljude u pojam, a država se ne brine za svoje građane.

– U jednom koferu nosim uspomene, sjećanja i malo sreće za put. U drugom, onom većem, nosim nadu za bolji svijet, za bolje sutra i za bolji život mene i moje porodice – napisao je Rahmanović.

Naveo je da odlazi iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja mu je obećala sve, a nije ispunila ništa. Da odlazi iz zemlje gdje je život postao patnja, gdje su tri obroka na dan luksuz, gdje siromašnji sanjaju, a bogati žive njihove snove.

– U srcu nosim sve koje volim, a koje ostavljam za sobom, sve one koji će u sjenkama noći dolaziti u moj san da mi kažu koliko im nedostajem i koliko mi nedostaju – dodao je Rahmanović.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …