fbpx
Subota , 22 Juna 2024

I ovo je BiH: Mirela nezakonito uvećavala plate mužu, djeveru pa i kolegama

Stručni saradnik za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina Mirela Š. iz tog grada osumnjičena je da je zloupotrebom položaja uvećala plate mužu, djeveru i dvjema koleginicama.

Ona je tako oštetila budžet RS za 217.285 KM.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS saopćeno  je da je protiv M. Š. Uprava kiminalističke policije podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

“Kontrolom nadležne službe, a potom daljom policijskog istragom utvrđeno je da je M. Š. zloupotrebila svoj položaj i prekoračila ovlaštenja stručnog saradnika za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina, te u više navrata uvećala iznos ličnih dohodaka za sebe, te B. Š., R. Š., B. Đ. i B. K., čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist za sebe i navedene osobe, piše Glas Srpske.

Oštetila je budžet RS u ukupnom iznosu za 217.285 KM. Osobe M. Š., B. Š, B. Đ i B. K. su suspendovane i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak-navodi se u saopštenju MUP RS.

Nezvanično se saznaje da je osumnjičena duže vrijeme uvećavala plate mužu B. Š., djeveru R. Š. i koleginicama B. Đ i B. K. tako što je u elektronskom sistemu za obračun ličnih dohodaka mijenjala koeficijente i iznose.

Ona je jedina kontrolisala taj sistem što je iskoristila za ove zloupotrebe.

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …