fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Novalić poručio: Raste zaposlenost i ekonomija i FBiH!

U organizaciji Gradskog odbora SDA Zenica održan je radni sastanak premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića (SDA) s privrednicima iz Zenice.

Novalić je rekao da reformska agenda Vlade FBiH daje dobre rezultate, ali da se njena implementacija odvija u, kako je naveo, izrazito složenom mehanizmu parlamentarnog usvajanja.

Zbog toga, kako je izjavio, još nije usvojen set fiskalnih zakona kojima se trebalo smanjiti fiskalno opterećenje za građane i privredu, ali da se usvojenim finansijskim zakonima, radno-pravnim zakonodavstvom te socijalnim zakonima stabilizirala ekonomija i privreda u FBiH.

“Finansijski sistem je funkcionalan, a novim radno-pravnim zakonodavstvom fleksibilizirali smo tržište rada i zaustavili nova utuživanja u javnom sektoru. To je izazvalo rast zaposlenosti i ekonomije, ali najveće zasluge pripadaju vama privrednicima i iskorištenim prilikama, većem izvozu te većoj tražnji na domaćem tržištu”, ocijenio je Novalić.

Predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić zahvalio je Novaliću i zeničkim privrednicima naglasivši da SDA daje punu podršku Vladi FBiH i Vladi Zeničko-dobojskog kantona u provođenju reformi i razvojnih projekata čiji su cilj stvaranje povoljnijeg ambijenta za građane i privredu te ravnomjeran razvoj cjelokupnog entiteta.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …