fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Potresna poruka porodice Gadžun: Rekli su nam da će sve biti gotovo za 45 minuta, umjesto nas, došla je hitna

Amila Gadžun, majka malene Džene, djevojčice iz Kaknja koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu, objavila je razgovor sa doktoricom koja je dogovarala operaciju malene djevojčice.

– Za nas nije bilo puno i veća cifra da je bila, mi bi se za svoju pahulju snašli na bilo koji način. Uradili smo sve kako ste nam i rekli, svi mogući nalazi uredni i spremni za anesteziologa Suada Rožajca. Odveli svoju Dženu sa skupljenim novcem u stomatološku ordinaciju Benjamina Bejtovića, po preporuci Nine Jovanović.

Možete li zamisliti kako je nama bilo? Rekli ste za 45 min da će sve biti gotovo da možemo odmah ići kući, a umjesto toga nas dočeka naša Džena i Hitna pomoć.

Ne možete ni zamisliti kako je bilo čuti da ja naša Džena iz vaših ne stručnih ruku uzeta sa zamrlim mozgom, potpuno spaljenim! !Šta uradiste od naše Džene?? – napisala je majka.

Podsjećamo, zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, a koju je naredilo Ministarstvo zravstva KS, nakon smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, izvršili su inspekcijski nadzor u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić, Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac, i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti u radu ovih privatnih ordinacija.

Dvoipogodišnja Džena Gadžun je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, rođena je sa spuštenim kapkom i operisana je prvi put prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti ponovo i to hitno operisana.

Dogovorena je operacija u privatnoj klinici, a djevojčicu je operisala doktorica Nina Jovanović.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”.

Nakon operacije djevojčica je pala u komu i hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su je u životu održavali aparati. Nakon nekoliko dana djevojčica je preminula.

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …