fbpx
Subota , 13 Aprila 2024

Detalji drame: Djevojka skočila sa petog sprata zgrade nakon što je konzumirala drogu sa momkom i njegovom majkom

U noći sa 17. na 18. maj policija na Ilidži je obaviještena da je jedna osoba pala s balkona zgrade te da je povrijeđena. Radi se o djevojci iz Visokog koja je zadobila teške povrede opasne po život.

Saopćenje MUP-a KS

Kako je saopćila sarajevska policija povrijeđena djevojka (M.K.) je iz Visokog i 2004. je godište. Zbrinuta je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje su joj konstatovane povrede opasne po život.

Policija je u stanu, gdje je djevojka pala, pronašla dvije osobe (V.J.) rođen 1989. i J.M. rođena 1963. godine.

“Prilikom pregleda stana pronađena je i izuzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu spid i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo lica V.J. i J.M. su lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu tužioca, otpuštena iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja”, rečeno je iz policije.

Nezvanično, djevojka je pala sa balkona stambenog dijela zgrade Grand centra u Butmirskoj ulici.

Policija privela 33-godišnjaka i njegovu majku

Policija je nezvanično privela 33-godišnjeg Vedrana J. i njegovu 59-godišnju majku Jasnu zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Navodno sve troje konzumirali narkotike i alkohol

Oni su nakon ispitivanja, po nalogu tužioca, pušteni iz službenih prostorija. Šta se tačno dešavalo u stanu te zbog čega je djevojka skočila sa terase, za sada je predmet istrage koju vode policija i Tužilaštvo.

Nezvanično, 18-godišnja M. K. i Vedran J. su u ljubavnoj vezi, a kritične večeri su sve troje konzumirali narkotike i alkohol.

Također nezvanično, pomenuta djevojka je u Sarajevo došla na proslavu svog rođendana.

Pročitajte i ovo

Sinovi Rame Isaka Arnel i Aldin učestvovali u tučnjavi, mladiću nanijeli teške tjelesne povrede

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se …