fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

Smrt dječaka (3) iz Blagaja nastupila utapanjem, neutješna majka završila na psihijatriji

U Gradskoj mrtvačnici Sutina u Mostaru obavljen je vanjski pregled tijela trogodišnjeg dječaka,H.K. iz Blagaja koji se u petak predvečer utopio u rijeci Buni u ovom mjestu južno od Mostara.

Kako je rečeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog tijela, vidljivo je da je smrt nastala utapanjem, a budući da je istraga pokazala kako nema elemenata krivičnog djela, roditelji tragično stradalog dječaka su se izjasnili da ne žele obdukciju.

Rečeno nam je da su oni jutros saslušani na okolnosti tragedije, budući da je majka dječaka provela noć na Odjelu psihijatrije Kantonalne bolnice „Safet Mujić“.

Tokom uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja obavljeni su razgovori sa svim osobljem ugostiteljskog objekta gdje je dječak boravio s majkom i nenom, koje su sjedile u bašti.

Detaljno su pregledani snimci videonadzora. Nažalost, kako smo pisali, na snimcima se zbog nedovoljne pokrivenosti kamerom cijele bašte ne vidi trenutak kada je dječak upao u rijeku.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u 17 sati, odnosno, tada je majka primijetila da dječaka nema. U tom trenutku u bašti nije bilo gostiju, a niko od osoblja, kao ni dječakova nena i majka, kako se pokazalo, nisu primijetili kada se on od tobogana, gdje se igrao, udaljio prema rijeci u koju je pao.

Njegovo tijelo je pronađeno kilometar nizvodno, nedaleko od Blagajske ćuprije.

Pročitajte i ovo

Prelazak na ljetno računanje vremena: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. …