fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

Dačić: Srbija nema namjeru da ratuje sa bilo kim niti je ikada imala

Predsjednik Narodne skupštine Srbije, Ivica Dačić, obratio se na svečanom otvaranju izložbe “Policijska brigada PJP – Slavom Ovenčana”, koju organizuje Udruženje Veterana Posebnih Jedinica Policije ove zemlje, povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja PJM – PJP.

Dačić je kazao da su Posebne jedinice policije odigrale “ogromnu ulogu u najtežim godinama za naš narod koje ova generacija pamti”.

Dodao je i da su one bile “u prvim redovima kada se branio suverenitet Srbije i kada su se branili životi ljudi srbijanske nacionalnosti na Kosovu”.

Mi nemamo namjeru ni sa kim da ratujemo, nismo je nikada ni imali. Ali to ne znači da ćemo da se krijemo u ćošku i da svakome kome padne na pamet dozvoljavamo da ugrožava našu zemlju i naš narod“, rekao je Dačić.

On je naveo da je Srbija miroljubiva zemlja, od koje “nikome ne prijeti nikakva opasnost“, ali “neka to ne shvate kao našu slabost, naprotiv“.

“To je naš način da svima poručimo da smo dovoljno jaki i vjerni našoj Srbiji da ćemo je uvijek i u svakom trenutku braniti ako to bude potrebno”, kazao je predsjednik srbijanske skupštine, piše N1

Pročitajte i ovo

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne

Živopisni prizori sa fojničke pijace: Tradicija, boje i mirisi Bosne U srcu Bosne i Hercegovine, …